Alle tarieven en kosten in één overzicht
Vind jouw geschikte laadpas
9.1 klantwaardering
Keuze.nl website

In 3 stappen jouw laadpas aanvragen

Ontdek welke laadpas het beste bij jou past en zorg dat je niet te veel betaalt. Wij helpen je stap voor stap verder.

Vergelijk laadpassen

Er zijn veel verschillende aanbieders van laadpassen, elk met eigen tarieven en abonnementen. Controleer welke laadpas het voordeligst is bij de laadpalen die je vaak gebruikt. Door meerdere gratis laadpassen aan te vragen, kun je altijd kiezen voor het goedkoopste tarief.

Start met vergelijken

Kies jouw laadpas

Kies een laadpas die past bij jouw voorkeuren. We sturen je door naar het aanvraagformulier waar je met jouw gegevens de laadpas binnen een paar minuten heb besteld.

Laadpas gebruiken

Je ontvangt je laadpas meestal binnen 1 tot 2 werkdagen. Sommige passen, zoals Tapp Electric, bieden een app aan waarmee je direct kunt beginnen met laden na je aanvraag.

Laadpas aanvragen met of zonder abonnement?

Kies je voor een laadpas met abonnement of een gratis laadpas? Ontdek welke optie voor jou het voordeligst is

Laadpas zonder abonnement

Deze zijn vaak gratis, maar je betaalt per laadsessie een starttarief. Let op: sommige laadpassen hebben geen starttarief, maar vaak wel hogere laadtarieven. Dit kan voordeliger zijn als je minder dan 10 keer per maand laadt.

Laadpas met abonnement

Bij een abonnement betaal je een vast bedrag per maand zonder starttarief. Dit is voordeliger als je regelmatig bij openbare laadpalen laadt, bijvoorbeeld meer dan 10 keer per maand.

Laadpas vergelijken

Reken eenvoudig uit wat voor jou voordeliger is door het aantal laadsessies te vermenigvuldigen met het starttarief. Als dit hoger is dan het maandabonnement, is een abonnement voordeliger.

Populaire laadpassen

Dit zijn de top 3 populairste laadpassen op dit moment.
Gratis laadpas
Gratis Light abonnement
Zeer gebruiksvriendelijke app
Green Caravan banner
Gratis laadpas
Lage tarieven
Geen extra kosten bij laden
E-Flux laadpas
Met één dag in huis
Geen starttarief
Overal in Nederland geaccepteerd

Veelgestelde vragen

De meest gestelde vragen over het aanvragen van een laadpas.

Wat is de levertijd van een laadpas?

De meeste laadpassen worden binnen 1-2 werkdagen thuis bezorgd. De Tapp Electric en Bonnet laadpas kan je direct na het aanvragen via de app gebruiken. Andere laadpassen moet je na ontvangst eerst activeren, hierna kan je laadpas gebruiken.

 

Wat kost laden?

De kosten van laden zijn opgebouwd uit verschillende factoren:

  • Abonnementskosten
  • Starttarief
  • Laadtarief per kWh
  • Transactiekosten

Afhankelijk van het type laadpas dat je hebt kunnen deze factoren verschillen. Zo heb je bij een laadpas met abonnement geen starttarief.

Het laadtarief per kWh is bij sommige laadpassen een vast tarief, bij andere is het afhankelijk van de laadpaal waar je je auto laad. Dit noem je ook wel een CPO tarief.

Gemiddelde kost laad je voor tussen de 20 en 60 cent per kWh bij openbare laadpalen. Deze laadkosten verschillen wel sterk per regio. Zo is Rotterdam de duurste stad om te laden momenteel.

Kan ik mijn laadpas in het buitenland gebruiken?

De meeste laadpassen hebben een steeds betere dekking in het buitenland. Het kan nog zo zijn dat je af en toe een laadpaal tegenkomt waar jouw laadpas niet wordt geaccepteerd. Het is daarom altijd handig voordat je op vakantie gaat meerdere gratis laadpassen aan te vragen zodat je er altijd een bij de hand heb.

Een aantal laadpassen zijn sowieso een voordelige keuze voor in het buitenland. Maingau is een Duitse laadpas die ook een van de betere keuzes is voor een vakantie laadpas.

 

Kan ik laden zonder laadpas?

Het is mogelijk om zonder laadpas bij sommige laadpalen te laden. Je betaald dan met je telefoon of creditcard, maar dit is vaak duurder en je hebt geen inzicht in de laadtarieven. Het is dus aan te raden om altijd een laadpas bij je te hebben.

Vergelijk laadpassen

Vergelijk in ons overzicht alle laadpassen en vindt de laadpas die het beste bij jou past.